FAQ

Lees hieronder onze meest gestelde vragen, kom je er niet uit? Stuur ons dan een mail en we helpen je graag verder.

Meest gestelde vragen en antwoorden

Algemeen

Wat is een FlowerQlip?

Met de FlowerQlip kunnen uw klanten binnen enkele simpele stappen een persoonlijk bericht (video of audio) koppelen aan de FlowerQlip kaart.

Hoe gaat dat in zijn werk?

De FlowerQlip wordt verkocht bij een cadeauboeket aan uw klant. De FlowerQlip heeft een scheurrand; een gedeelte voor in het boeket, en het andere (vierkante) gedeelte geeft u aan de klant. Daarop staat uitgelegd hoe het in zijn werk gaat. In het kort: download de App, volg de stappen in de App en de FlowerQlip kan weggegeven worden!

Wat heb ik nodig om een FlowerQlip te maken?

Om een video te koppelen aan een Flowerqlip-kaart, heb je een Flowerqlip kaart (verkrijgbaar bij de bloemist) nodig en een Smartphone waarmee je de App download en vervolgens de Video mee kan koppelen. (Iphone/Android).

Kunnen anderen ook mijn Videoboodschap afspelen?

Nee, de enige die jouw videoboodschap kan afspelen is de ontvanger van het FlowerQlip-kaartje die je aan het boeket hangt, of de bloemist voor jouw in het bloemist hangt.

Hoe lang heb ik de tijd om een videoboodschap in te spreken?

Dit is geheel afhankelijk van wanneer het boeket wordt geleverd. Je wilt immers dat de ontvanger jouw videoboodschap direct bij het ontvangen van het boeket kan afspelen. Wacht er dus niet te lang mee. De duur van je videobericht is maximaal 45 seconden.

Wat is dat zwarte vierkante blokje op het kaartje?

Dat is een QRcode, een soort streepjes code die je met je smartphone kunt scannen. Als je nog geen QR-scanner hebt kun je hem direct downloaden.

Hoe lang duurt het downloaden van de App?

Momenteel Het downloaden van de App duurt gemiddeld 30 seconden, dit is afhankelijk van je internetsnelheid.

Welke type telefoons worden ondersteund?

Momenteel ondersteunen wij telefoons met de volgende besturing-systemen: iOs / Android. Zoals: iphone, ipad, ipod, samsung, htc

Ik weet niet wat voor telefoon ik heb.

Om erachter te komen of je telefoon geschikt is voor de App ga je naar Flowerqlip.com/qr – ons systeem doet een check of hij voldoet.

Over de App

Waar kan ik de App downloaden?

Dit is afhankelijk van het besturingssysteem van je Smartphone. Ga naar Flowerqlip.com/qr en we sturen je naar de juiste store.

Is de App Gratis?

Ja, de App is geheel Gratis en gemakkelijk te downloaden vanuit iTunes of Google Play (voorheen Market)

Hoe installeer ik een App?

Het installeren van een App is heel makkelijk. Ga met je browser naar Flowerqlip.com/qr onze techniek controleert welk besturings systeem jouw telefoon heeft. Je kunt vervolgens op “installeer” klikken en je wordt naar de juiste store geleid. Om een App te installeren heb je een username en password nodig van Google Play (android) of de App store (iOS). Met jouw gebruikersnaam en wachtwoord kun je de App installeren. Na het installeren kun je direct de App openen en starten met het toevoegen van jouw persoonlijke videoboodschap.

Hoe vaak kan een ontvanger de Video bekijken?

Alle video’s kunnen 20 keer worden bekeken, maar indien je hem deelt op Facebook kun je hem oneindig bewaren.

Heeft de ontvanger van de FlowerQlip ook een Smartphone nodig?

Om de video te kunnen afspelen is een smartphone wel zo handig, echter niet verplicht. Via Flowerqlip.com/play kun je achter je PC de uniekecode onder de QR invullen en de video zal afspelen.

 

Over de website

En als de ontvanger geen QR-scanner heeft?

Een QRscanner is niet verplicht (wel makkelijk). Om de video af te spelen ga je met je mobiel naar Flowerqlip.com/play en vul je de uniekecode onder de QR in.

Wie kan mijn video zien

Alleen degene die jouw Flowerqlipkaart ontvangt, maar de ontvanger krijgt wel de mogelijkheid om hem te delen op Facebook.

Hoezo bestaat het kaartje uit 2 delen?

Het kaartje bestaat uit 2 delen, één deel wordt in het boeket gehangen, het andere deel met de instructies kun je zelf bewaren

Vraag niet beantwoord? Wij helpen je graag verder, raadpleeg onze Support stuur ons een bericht met de vraag en we nemen zsm contact met je op.